Przystawki
1. Befsztyk tatarski 35 zł
z polędwicy serwowany z dodatkami z czterech stron świata
2. Bruschetta 18 zł
ze świeżymi pomidorami i czosnkiem
3. Panierowany camembert 24 zł
z nutą migdałową podawany z gruszką, domową, kremem żurawinowo – wiśniowym i grzankami
Zupy
1. Duet kremów 19 zł
brokułowo – pomidorowy z pianką śmietanową
2. Tradycyjny polski rosół 17 zł
z trzech rodzajów mięs
3. Węgierska zupa gulaszowa 25 zł
podawana w chlebie
4. Zupa dnia 15 zł
SAŁATKI
1. Kolorowa sałatka33 zł
z marynowanymi talarkami polędwicy wieprzowej i intensywnym serem dor blue pod dressingiem cytrynowo – malinowym (serwowana z grzankami)
2. Południowa sałata Capri28 zł
ze słodkimi pomidorami koktajlowymi, Mozzarellą, szynką Prosciutto i orzechami piniowymi
3. Sałatka z piersią kurczaka29 zł
miksem sałat, mandarynką syropową, granatem i orzechami pekan (serwowana z grzankami)
4. Lekka sałatka z grillowanym łososiem42 zł
miksem sałat, truskawą, melonem pod dressingiem malinowo – miętowym (serwowana z grzankami)
RYBY
1. Polędwica z dorsza 62 zł
pieczona metodą „COMBI” serwowana z placuszkami dyniowymi i sałatką rukolową z fetą
2. Filet z łososia „COMBI”59 zł
na intensywnym rukolowym risotto Arborio z białym winem, płatkami Parmezanu i groszkiem cukrowym
KUCHNIA NOWOCZESNA
1. Długo gotowana gicz wołowa 45 zł
pod płaszczem z sosu chrzanowego serwowanana na balsamicznym carpaccio z pieczonego buraka, aksamitne puree ziemniaczane z marmurem zielonej Goudy
2. Karmelizowana pierś kurczaka36 zł
z aromatycznymi kostkami buraka w sosie słodko – kwaśnym, puree z zielonego groszku zabarwione nutą pomarańczy
3. Złota pierś indyka42 zł
pod jasnym sosem z pieprznika jadalnego, maślane puree marchwiowo - ziemniaczane z akcentem chrzanowym
4. Stek z karkówki48 zł
w marynacie „SOUTH CAROLINA JERK” serwowany z frytkami, krążkami cebulowymi i autorksą sałatką na bazie jarmużu
5. Aromatyczne risotto Arborio37 zł
z borowikami i parmezanem na białym winie, serwowane z miksem pieczonych warzyw na paluszkach Grissini
DANIA GŁÓWNE
1. Panierowany kotlet schabowy 42 zł
z długą kostką pod jajkiem sadzonym na puree ziemniaczanym z marmurem czerwonej Goudy serwowany z sałatą maślaną, szczypiorem i kwaśną śmietaną
2. Nasz legendarny placek po węgiersku49 zł
na udźcu wołowym z pieczoną, aromatyczną kostką buraczaną i płatkami migdałów
3. Tradycyjne pierogi ruskie28 zł
z patelni lub wody pod cebulą, serwowane ze śmietaną (7 sztuk)
MENU DLA DZIECI
1. Naleśniki z serem 25 zł
waniliowym lub dżemem z gałką loda i bitą śmietaną (2 sztuki)
2. Polędwiczki kurczaka33 zł
z długimi frytkami i sałatką
3. Placki ziemniaczane20 zł
ze śmietaną (4 sztuki)
DESERY
1. Śmietankowo –kokosowy sernik 22 zł
na spodzie czekoladowym z gałką lodu
2. Domowa szarlotka20 zł
podawana na ciepło z gałką lodu
3. Belgijski sernik czekoladowy24 zł
z gałką sorbetu cytrynowego
4. Deser lodowy23 zł
z gorącą konfiturą wiśniową i kruszonymi bezami
5. Gałka lodów6 zł
wanilia, truskawka, sorbet cytrynowy, czekolada
NAPOJE
NAPOJE GORĄCE
1. Corsini Espresso 7g 10 zł
2. Corsini Espresso Dopio 14g 16 zł
3. Corsini Americano 7g 12 zł
4. Corsini Americano z mlekiem 7g 14 zł
5. Corsini Cappuccino 7g 15 zł
6. Corsini Latte 7g 17 zł
7. Ekskluzywna herbata Pallavi według wyboru 4g 16 zł
8. Herbata sezonowa 4g 22 zł
9. Napar z rokitinika 40cl 22 zł
NAPOJE
1. Woda mineralna Cisowianka 30 cl 8 zł
2. Coca – Cola, Coca – Cola zero, Kinley, Fanta, Sprite 25 cl 9 zł
3. Soki owocowe Cappy 25 cl8 zł
czarna porzeczka, pomarańcza,multiwitamina, pomidor, grejpfrut, jabłko
4. Świeżo wyciskany sok z pomarańczy lub grejpfrutów 20 cl 18 zł
5. Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną 7 g 22 zł
ALKOHOLE
PIWO REGIONALNE
1. Lwóweckie 50 cl, 5,50% 14 zł
2. Piwo regionalne - Karkonosz (ciemne 5% i miodowe 4,20%) 50 cl 15 zł
PIWO
1. Miłosław Pilzner (beczka) 30 cl, 5,40% 9 zł
2. Miłosław Pilzner (beczka) 50 cl, 5,40% 14 zł
3. Miłosław Pszeniczne 50 cl, 4,60% 14 zł
4. Fortuna Czarne 50 cl, 5,60% 14 zł
5. Fortuna Miodowe Ciemne 50 cl, 5,60% 14 zł
6. Żywiec 50 cl, 5,50% 14 zł
7. Piwo bezalkoholowe 33 cl 10 zł
8. Piwo bezalkoholowe 50 cl 13 zł
9. Sok do piwa 5 cl 1 zł
DRINKI
1. Tennessee Tea 20 cl 32 zł
Whisky Jack Daniels, Cointreau, Coca Cola, syrop cukrowy, sok z cytryny
2. Cherry Lady 20 cl 32 zł
Rum, puree malina, syrop wiśnia, sok z cytryny
3. Jaga 25 cl 32 zł
Jagermeister, puree rokitnik, syrop kasztan, sok z cytryny, Ginger Beer
4. Mango Beer 25 cl 32 zł
Rum, puree mango, syrop pigwa, sok z cytryny, Ginger Beer
5. Mojito 25 cl 32 zł
Bacardi, sok z limonki, cukier brązowy
6. Coco Mango 25 cl 32 zł
Malibu, puree mango, syrop żurawina, sok z cytryny, lemoniada cytrynowa
7. Grzane Mango 25 cl 29 zł
Wino białe domowe, puree mango, syrop pigwa
8. Grzana Malina 25 cl 29 zł
Wino czerwone domowe z przyprawami, puree malina, syrop róża
APERITIFY
1. Rasowy Aperol 25 cl 32 zł
Aperol, puree malina, syrop róża, sok z cytryny, lemoniada cytrynowa
2. Gin & Tonic 30 cl 32 zł
3. Aperol Spritz 30 cl 36 zł
Aperol, Prosecco, soda
KOKTAJLE BEZ ALKOHOLU
1. Mojito 20 cl 16 zł
Sok jabłkowy, cukier brązowy, woda mineralna, limonka
2. Pina Colada 20 cl 16 zł
Sok ananasowy, syrop kokosowy, mleko
WHISKY & BOURBONS
1. Ballantine’s 4 cl, 40% 14 zł
2. Jack Daniel’s 4 cl, 40% 16 zł
3. Jim Beam 4 cl, 40% 14 zł
4. Johnnie Walker Red 4 cl, 40% 16 zł
5. Johnnie Walker Black 4 cl, 40% 18 zł
DIGESTIVES
1. Metaxa * * * * * 4 cl, 38% 20 zł
2. Jagermeister 4 cl, 35% 15 zł
WÓDKI
1. Wyborowa 4 cl, 40% 10 zł
2. Absolut 4 cl, 40% 12 zł
3. Belvedere 4 cl, 40% 18 zł
4. Żołądkowa Gorzka 4 cl, 32% 10 zł
5. Żubrówka 4 cl, 37,50% 10 zł
6. Wiśniówka 4 cl, 28% 10 zł
7. Tequila (gold, silver) 4 cl, 38% 16 zł
LIKIERY
1. Cointreau 4 cl, 40% 15 zł
2. Passoa 4 cl, 15% 15 zł
3. Amaretto 4 cl, 21% 10 zł
4. Kahlua 4 cl, 16% 14 zł
GIN
1. Seagram’s 4 cl, 37,50% 14 zł
2. Lubuski 4 cl, 37,50% 10 zł
RUM
1. Bacardi Black Rum 4 cl, 40% 16 zł
2. Bacardi Superior 4 cl, 37,50% 14 zł
3. Malibu 4 cl, 18% 16 zł